ADIYAMAN / BESNİ - Kurugöl İlkokulu

Okulumuzun Tarihçesi

Okul  1967 yılında 1 derslik ve bir lojman olarak yapılmış ve aynı yıl eğitim öğretime açılmıştır.Daha sonra 1983 yılında ek olarak 1 derslik ve 1 lojman daha yapılmıştır.Zamanla ihtiyaç olunca sınıflardan biri bölünerek 2 derslik oluşturulmuştur. Köyde atıl durumda bulunan köy sağlık evinde anasınıfı açılmıştır.Öğrenci sayının artması ile mevcut sınıflar yetersiz kalınca 2011  yılında köy sağlık evi okula tahsis edilmiştir. Burada anasınıfı ile birlikte 1 sınıf daha kullanılmaya başlanmıştır.2016 yılında okul genel bir onarımdan geçirilmiştir. Bu onarım esnasında lojmanların biri 1 müdür odası, 1 öğretmenler odası olarak tanzim edilmiştir.Yine bu onarım esnasında 1 arşiv odası oluşturulmuştur.Diğer lojman ise atıl durumdadır.Okulun halen 4 dershane , 1 müdür odası, 1 müdür yardımcısı odası 1 öğretmenler odası,1 anasınıfı ve bir arşiv odası mevcuttur.

Yayın: 23.11.2018 - Güncelleme: 16.04.2024 10:12 - Görüntülenme: 332